Tapahtumat 2024

Kuvassa kolme koirakkoa harjoittelemassa ohituksia.

Tältä sivulta löydät Opaskoirayhdistyksen tapahtumat vuoden jokaisen kuukauden sisältä.

Tapahtumia järjestetään kaikille Suomen opaskoirakoille, joissain tapahtumissa voi hinta olla pienempi Opaskoirayhdistyksen jäsenille.

Viikonloppukurssit

Opaskoirayhdistyksen alueelliset opaskoirayhteyshenkilöt järjestävät viikonloppukursseja kautta maan opaskoirankäyttäjille, riippumatta siitä, onko opaskoirankäyttäjä Opaskoirayhdistyksen jäsen vai ei. Viikonloppukurssien hinta on Opaskoirayhdistyksen jäsenille edullisempi.

Viikonloppukursseilla treenataan opaskoirakkoja opaskoirankäyttäjien toivomissa asioissa, joita he haluavat opaskoiriensa kanssa harjoitella. Mukana on kouluttajia kahdelta opaskoirakoulultamme, kokeneita peesareita ja peesariharjoittelijoitakin on mukana tutustumassa peesauksen saloihin. Treenauksen lisäksi erittäin tärkeää on opaskoirankäyttäjien jakama vertaistuki puolin ja toisin saunomisen, ruokailujen, kahvittelujen ja illanviettojen lomassa.

Patikat

Opaskoirayhdistyksen Peesarikerho järjestää rentoja patikoita opaskoirankäyttäjille kautta maan: peesaripatikan kesällä ja talvipatikan talvella. Lisäksi Peesarikerho on järjestänyt vaelluksia ja yhden eräpatikan, jolla majoituttiin tukikohdassa. Kaikki opaskoirankäyttäjät ovat tervetulleita patikoille, riippumatta siitä, onko koirankäyttäjä Opaskoirayhdistyksen jäsen vai ei. Patikoiden hinta on Opaskoirayhdistyksen jäsenille edullisempi.

Patikoilla kuljetaan eripituisia reittejä, joista opaskoirankäyttäjät voivat valita itselleen ja opaskoiralleen sopivan. Maastot vaihtelevat metsäautoteistä juurakkoisiin polkuihin. Patikoinnin lomassa opaskoirat saavat juosta vapaina ja leikkiä keskenään. Niillekin patikat ovat lomaa. Illalla saunotaan ja uidaan, talvella avannossa, kesällä meressä tai järvessä. Vertaistuki opaskoirankäyttäjien kesken on erittäin tärkeää.

Alueelliset tapahtumat

Opaskoirayhdistyksen alueelliset opaskoira yhteyshenkilöt järjestävät Suomessa oman alueen opaskoirakoille tapahtumia, kokoontumisia ja kuulumisten sekä kokemusten vaihtoa. Yhteyshenkilöille voi esittää toiveita ja ideoita tapahtumien järjestämiseen. Ota rohkeasti heihin yhteyttä: Alueellisten yhteyshenkilöiden yhteystiedot

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

Menneet tapahtumat 2023

Menneet tapahtumat 2022

Menneet tapahtumat 2021