Arto: Lumitassut

Kalenteri ilmoittaisi että on marraskuu. Ilmassa on kieltämäti talven tuntua, aamuisin varsinkin alkaa olla todella koleaa, lumikaan ei enää liene kaukana täällä etelässä. Vaikka suosikkivuodenaikani ovat varhaiskevät sekä myöhäissyksy, pidän myös talvesta, 5-10 cm lunta ja muutama aste pakkasta, mikäs on tuolla kulkea. On aina oma mielenkiintonsa astua Kimin kanssa ulos ensilumien aikaan, tuolla kehvelillä kun on ollut tapana eksyttää minut kun lunta on tullut sen verran paljon että sitä riittää kinoksiksi asti. Jotenkin sitä hämmentyy kun tutut reunat ovat kinosten alla ja sitä luottaa vain siihen että Kimin suuntavaisto pelaa. Onneksi ei kovin kauas olla koskaan jouduttu ja BlindSquare tarvittaessa vie oikealle reitille, mutta kyllä se aina vähän itseään harmittaa että taas se minun ajatus pääsi karkaamaan. Josko tänä vuonna olisin hereillä ja pitäisin reitin paremmin mielessä. Tosin Kimi on siitä metka että kun se yksi eksytys on tehty, saa olla minkälainen umpihanki tahansa, reitiltä ei enää toista kertaa poiketa, tai noh vannomatta paras.

Kimille lumi on mieluinen elementti. Ensilumeen liittyy myös se pakollinen ”lumihepuli”, eli lumessa kieriskellään ja möyritään, nokalla nostetaan lunta ja se sitten ravistellaan pois. Tähänkin riittää se yksi kunnon möyryäminen, kun kerran saa kunnolla hyöriä ja pyöriä, on se sitten nähty ja kiinnostus hankeen laimenee. Marraskuu on myös Kimin juhlakuukausi, 28. päivä on poitsun synttärit ja tänä vuonna tulee jo viisi vuotta mittariin.

Koska Kimi on Kultainennoutaja, tahtoo suojalumesta tulla pienoinen riesa. Lumikokkareet pakkautuvat tassukarvoihin ja varpaiden väliin, kipeää ja epämukavaahan moinen on ja kulkeminen usein hidastuu. Parhaimmillaan Kimi on pistänyt maahan maate ja näin ilmoittanut että liike jatkuu vasta kun kokkareet on kaivettu tassuista pois. Tervetuloa siis pakkanen, lumitassut ja mukavan kirpeät ilmat. Joulukin on hiljalleen tulossa. Toivon vain että ei olisi samanlainen sää kun viime jouluaattona, +7 astetta ja tihkusade ei oikein jouluntuntua luonut kun Kimin kanssa käytiin kävelemässä.