Koe- ja kilpailutoiminta

Opastuskokeista lyhyesti: Opastuskokeissa on kaksi luokkaa: käyttöluokka (PAOP1) ja kilpailuluokka (PAOP2). Käyttöluokan voi suorittaa ilman silmäsuojia. Kilpailuluokassa tulee olla silmät peitettyinä.

Kokeessa arvioidaan koiralle koulutettuja asioita: Opastuspaikka: Koiran tulee opastaa mutkittelematta ja turvallisesti jalkakäytävällä, maantiellä vasemmassa syrjässä, kevyenliikenteen väylällä oikealla tai vasemmalla liikennesääntöjä noudattaen.

Opastaminen varsinaisten kulkuväylien ulkopuolella (torit, kävelykadut, aukiot). Katujen, teiden ja suojateiden ilmaisut sekä ylitykset, Esteiden ohitukset ja kiertäminen Kohteiden hakeminen: ovet, portaat, hissi Lisäksi arvostellaan hallittavuusliikkeinä Paikallaolo, luoksetulo ja kulkeminen opastusotteessa sekä Esineen noutaminen tai näyttäminen (käyttöluokka) Voidakseen osallistua kilpailuluokkaan tulee koirakon saada vähintään yksi ja enintään kolme hyväksyttyä tulosta käyttöluokasta.

Molemmat luokat arvostelee palveluskoirakoetuomari. Kokenut peesari voi toimia liikkeenohjaajana. Peesaritoiminnasta voit lukea enemmän tästä linkistä: Peesari.fi

Molemmat luokat suoritetaan Suomen Palveluskoiraliiton koeohjeiden määrittelemällä radalla. Opaskoira voi osallistua saman päivän aikana vain yhteen kokeeseen.

Linkki opastuskoesääntöihin

KOE- JA KILPAILUTYÖRYHMÄ

Taru Luukkala, puh 040 836 7759

Susanna Hannu puh 044 235 4439