Opaskoirakortti

Jokaisella opaskoirankäyttäjällä on opaskoirakortti, jonka avulla hän voi tarvittaessa todistaa olevansa

Kaikilla opaskoirankäyttäjillä on opaskoirakortti yhdistyksen jäsenyydestä riippumatta, jolla hän voi tarvittaessa todistaa olevansa opaskoirankäyttäjä. Opaskoirakortin tarkoitus on varmistaa näkövammaisen opaskoirankäyttäjän pääsy opaskoiran kanssa ravintoloihin, kahviloihin, kauppoihin, liikehuoneistoihin jne. Näkövammaisella on lähtökohtaisesti oikeus mennä minne tahansa opaskoiran kanssa.

Myös eläintarvikeliikkeet myöntävät opaskoirankäyttäjille alennuksia ostoksista opaskoirakorttia näyttämällä. Kysy lisää yhdistyksestä tai suoraan asioimaltasi liikkeeltä heidän käytännöistään.

Opaskoirakortin etupuolella lukee kolmella kielellä Opaskoirakortti. Teksti on valkoinen sinisellä pohjalla. Sen alla punertavansinisellä pohjalla lukee mustalla Opaskoirayhdistys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja niiden alapuolella on opaskoirankäyttäjän nimi joko tekstattuna tai painettuna. Alinna lukee kolmella kielellä, että kortin haltija on näkövammainen opaskoirankäyttäjä. Kortin oikealla sivustalla on kaksi pientä reikää, joista näkövammaisen on helppo erottaa kortti muista korteista käsituntumalla. Muovinen kortti on luottokortin kokoinen. Kortin vasemmassa päässä on opaskoiran symbolikuva. Kortin toisella puolella on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi teksti: 18 Näkövammaisten opaskoirat, liikuntavammaisten avustajakoirat sekä kuulovammaisten kuulokoirat saa tuoda elintarvikehuoneiston asiakastiloihin. Maa- ja metsätalousministeriön asetus 1367/2011 ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta

Näyte nettiin3.indd
Opaskoirakortin malli