Opaskoira taksissa

Opaskoira istuu tilataksissa ja katsoo kameraan

OPASKOIRA TAKSISSA
Opaskoira on näkövammaisen liikkumisen apuväline, Taksi ei voi kieltäytyä ottamasta opaskoiran käyttäjää apuvälineensä kanssa kyytiin tämän vammaisuuden perusteella (rikoslain syrjintäsäännös). Taksilupa myös velvoittaa palvelemaan matkustajia.

Asiakas ilmoittaa mihin opaskoira laitetaan matkan ajaksi, sillä  käytännöt vaihtelevat. Opaskoirakoulun suosituksen mukaan opaskoira matkustaa joko farmariauton takaluukussa, etujalkatilassa tai takapenkin jalkatilassa pelkääjänpaikan puolella niin, että etupenkki on vedetty mahdollisimman eteen. Opaskoirankäyttäjä ottaa opaskoiraltaan valjaat pois ennen taksiin nousemista, jolloin  opaskoiralla on mukavampi matkustaa ja mahdollisilta sisustuksen rikkoutumisilta vältytään. – Opaskoiran matkustaessa takakontissa kuljettajan tulee huolehtia, ettei tilassa ole mitään ylimääräistä irtotavaraa, kun opaskoira tulee kyytiin.

– On huomioitava, ettei koiran häntä jää oven väliin ovea suljettaessa.
– Takakonttia ei saa avata ennen kuin opaskoirankäyttäjä on antanut siihen luvan!

– Kun opaskoira on valjaissa, sitä ei pidä silittää, puhutella tai katsoa silmiin. Älä myöskään koske opaskoiran valjaisiin tai hihnaan.

– Lisätietoja:
Opaskoirayhdistys ry
https://opaskoirayhdistys.fi/tietoa-opaskoirista/opaskoirakon-kohtaaminen/
info@opaskoirayhdistys.fi
p 050 432 8431