Menneet tapahtumat 2022

Hki-Uusimaa tiedottaa:

Tervetuloa Hki-Uudenmaan koirakot kokeilemaan lumikenkäilyä lauantaina 12.2 klo. 13-15. Paikka on  Hotelli Nuuksio, Naruportintie 68, Espoo.

Mukaan mahtuu 8 koirakkoa. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä haluatko kenkäillä koiran kanssa vai ilman. Kerro samalla onko sinulla vetovyötä ja/tai joustohihnaa. Tilaisuus maksaa 20€/koirakko sisältäen välineet ja tarjoilut.

Ilmoittautumiset 30.1 mennessä risto.kahelin@gmail.com. Tervetuloa!

Talvipatikka 4.-6.3.2022

Tervehdys kaikille koirakoille ja peesareille!

Tämän vuoden Talvipatikka järjestetään 4.-6. maaliskuuta.
Paikkana toimii jo monille tuttu Räyskälän motelli ihanissa Lopen maisemissa. Sieltä löytyy mukavia teitä ja polkuja kuljettavaksi myös talviaikaan. Monesti kaipaamamme pulkkamäki kylläkin puuttuu, mutta sen tilalle järjestämme jotakin muuta. Majoitumme pääsääntöisesti 2 hengen huoneissa, joissa jokaisessa on oma wc ja suihku.

Tarkemmat tiedot maksamisesta, ohjelmasta ja ajo-ohjeet ovat patikkakirjeessä, joka lähetetään ilmoittautuneille lähempänä patikan ajankohtaa.

Patikan hinta on koirakoille 110 €. Tuo hinta sisältää 2 vrk majoituksen, peti- ja liinavaatteet, kaikki ruokailut ja ihanat saunaillat. Näin talvisin voit pulahtaa halutessasi saunomisen lomassa myös avantoon.

Opaskoirayhdistys tukee jäsentensä matkaa 25 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käyttäen. Jos mahdollisesti tulet peesarin kyydissä, niin jokainen koirakko maksaa omavastuunsa 25 euroa peesarille.

Voit ilmoittautua sähköpostilla Peesarikerhon sihteerille osoitteeseen peesarit(at)opaskoirayhdistys.fi
Kerro ilmoittautuessasi: nimi, puhelinnumero, koirasi nimi ja mistä päin olet tulossa patikalle.
Tiedustelut Sari Rajala 050-380 43 23 tai Eija Paasu 050-329 59 76

19.3.2022 Opaskoirayhdistyksen vuosikokous

Hybridikokous, Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Kuopion koulutusviikonloppu 22-24.4.2022

Savo-Karjalan alueen koulutusviikonloppu järjestetään Kuopiossa perjantaista sunnuntaihin 22 – 24.4 2022. Mukaan mahtuu 12 koirakkoa. Oman alueen koirakot etusijalla. Mukana myös kouluttajia.

Majoitumme Jahtihovissa Snelmanninkatu 23,  70100 Kuopio.  Jahtihovi on myös toimintakeskuksemme, se sijaitsee lähellä satamaa kävelymatkan päässä matkakeskuksesta

Perjantaina kokoonnumme majoitustiloihin n.18 aikoihin, kuinka kukakin paikalle saapuu. Lauantain aamupalan jälkeen aloitamme peesauslenkit. Lounas syödään n.12 aikaan ja kahvit juodaan. Toiminta jatkuu. päivällinen on n. 18. Sunnuntaina jatkuu harjoittelu ja lounasta syödään 12 aikaan.

Viikonlopun hinta on Okyn jäseniltä 120 euroa, muilta 135 euroa. Savon-alueen koirakoilta 100 euroa.

Matkakustannukset Oky korvaa 25 euroa ylittävältä osalta kuittia vastaan halvinta matkustustapaa käyttäen, käyttäkää mahdollisia kimppakyytejä.

Ilmoittautumiset 7.4  mennessä mieluiten sähköpostiini pirkko.luusalo@gmail.com

Kerro koirakon nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, mistä tulet ja milloin, onko ruoka-aineallergioita, tai muita huomioitavaa.

Lisätietoja saat Pirkko Luusalo  050 539 0016  ja  Erkki Juntikka  040 589 3430.

Viikonloppu toteutetaan Opaskoirayhdistyksen tuella ja lisäohjeet lähetetään kurssilaisille.

Savon yhteyshenkilöt Pirkko ja Erkki

Hki-Uusimaa tiedottaa:

La 23.4 Hki-Uusimaa opaskoirien uintiretki Hyvinkäälle klo 14.30 viisi koiraa ja klo 15 toiset viisi koiraa.

Järjestelemne peesareiden kanssa yhteiskyytejä, mutta jos sinulla omat kyydit, niin toivottavasti toinenkin koirakko mahtuisi kyytiin. Onnenkoiran osoite Hyvinkäällä on Tervamäentie 193.

Uinti maksaa 15 € per koira + osuus kyydistä suoraan peesareille. 15 € tulee maksaa vahvistuksen jälkeen Opaskoirayhdistyksen tilinumero FI37 2266 1800 0038 35 ja viite 4488.

Ilmoittautumiset 10.4 mennessä risto.kahelin@gmail.com. Kerro samalla kyytitarpeesi ja osoitteesi. Peesarit ja autoilevat avustajat ilmoittautuu Outille.

Kansainvälinen opaskoirapäivä 27.4.2022

Vuoden teeman: Team Opaskoira -tapahtuma Lappeenrannassa 27.4. klo 15-16 

Osoite: Valtakatu 26 A 1, 53100 Lappeenranta, Kahvitarjoilu !

Tule tutustumaan opaskoira toimintaan ja vuoden teemaan: Team Opaskoira,
Saat tietoa mm:
– Hoitoperhetoiminnasta
– Opaskoirien koulutuksesta
– Peesareista ja peesaritoiminnasta
– Opaskoirakäyttäjiä paikalla koirineen, voit kysellä kokemuksia
– Opaskoiratuotteita myynnissä, voit tukea opaskoira toimintaa

Toimimme koronaturvallisesti, siksi pyydämme ennakkoon ilmoittautumista viimeistään 26.4. Klo 14 mennessä, p. 050 432 8431 tai spostilla:puheenjohtaja@opaskoirayhdistys.fi 

TERVETULOA !!

Kaakkois-Suomi tiedottaa:

Etelä-Karjalassa opaskoiraväki kokoontuu La 21.5.2022 Klo 10-15 (16). Paikka: Lappeenranta, Sammonlahti. Luvassa rentoa koiramaista yhdessäoloa, tietoa koiran ’rentoutus huollosta’, sopivasti liikuntaa omien tarpeiden mukaan ja yhteinen ruokailu. Mukana myös opaskoirakouluttaja Suomen Opaskoirakoululta. Järjestäjät hoitavat tapahtuman ja ruokailun kustannukset, itselle jää matkakustannukset.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä 1.4.2022 mennessä, kerron lisää ja pääset ilmoittautumaan mukaan. Mukaan mahtuu 10 koiraa + käyttäjä. Saat tarkemmat ohjeet ja osoitetiedot lähempänä tapahtumaa. Mukaan voi tulla myös hoitoperheet ja eläkeläiset! Tervetuloa mukaan, niin isot kuin pienetkin tassuttelijat!

Terveisin:

Susanna ja opaskoira Fiksu Imatralta

Peesari Anne Karhu Lappeenrannasta

Täältä lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Susanna Kovasin, p  0414403967, susanna.kovasin@gmail.com

Kaakkois-Suomi tiedottaa:

La 21.5.2022 Rentoilua, marhaamista ja vertaisturinaa

Etelä-Karjalassa opaskoiraväki kokoontuu La 21.5.2022 Klo 10-15 (16). Paikka: Lappeenranta, Sammonlahti. Luvassa rentoa koiramaista yhdessäoloa, tietoa koiran ’rentoutus huollosta’, sopivasti liikuntaa omien tarpeiden mukaan ja yhteinen ruokailu. Mukana myös opaskoirakouluttaja Suomen Opaskoirakoululta. Järjestäjät hoitavat tapahtuman ja ruokailun kustannukset, itselle jää matkakustannukset. 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja pääset ilmoittautumaan mukaan. Mukaan mahtuu 10 koiraa+käyttäjä. Saat tarkemmat ohjeet ja osoitetiedot lähempänä tapahtumaa. Mukaan voi tulla myös hoitoperheet ja eläkeläiset! Tervetuloa mukaan, niin isot kuin pienetkin tassuttelijat!

Terveisin:Susanna ja opaskoira Fiksu Imatralta
Peesari Anne Karhu Lappeenrannasta

Lisätietoja: Susanna Kovasin, puh: 0414403967, susanna.kovasin@gmail.com

Hki-Uusimaa tiedottaa:

La 28.5.2022 seitsemän lammen vaellus Espoossa

Helsingin- ja uudenmaan koirakot, lähdetään Luukkiin ulkoilemaan 28.5. Seitsemän lammen reitille. Luvassa on kauniita lampimaisemia ja leveää ja helppokulkuista mutta mäkistä reittiä kuljettavaksi. Pituutta reitillä on noin 9 km.

Jokainen varaa itselleen ja koiralleen evästä ja juomaa mukaan. Reitin varrella on useampia taukopaikkoja, joilla viivähtää. Osallistuminen on ilmaista.

Voit ilmoittautua jo minulle osoitteeseen nyholm.jenni@gmail.com. Laita ilmoittautumiseen tieto, onko sinulla avustaja mukana vai tarvitsisitko näkevän kulkemaan perääsi. Laita myös puhelinnumerosi ilmoittautumiseen.

Salpalinjan vaellus 9-12.6.

Peesarikerho järjestää neljän päivän Salpavaelluksen 9.-12.6. Itä-Suomessa. Pyrimme kokoontumaan lähtöpaikalle keskiviikko-iltana kahdeksas päivä, mutta vaeltamaan lähdemme torstai-aamuna klo 9 mennessä Pyyhinlammelta.

Päivämatkat ovat 4 – 8 km. Reitillä kuljetaan selkeillä poluilla ja osin metsäautoteillä. Tämä vaellus sopii hyvin myös ensikertalaisille, joten rohkeasti vain mukaan. 

Sinun ei tarvitse hankkia peesaria, sillä Peesarikerho hoitaa sen puolen. Lähdemme maastoon yhdessä ja yhdessä myös kuljemme. Meillä ei ole tarkoitus pitää kovaa vauhtia ja kerätä paljon kilometrejä. Nautimme luonnosta ja Salpalinjalla kun olemme, niin myös Suomen historiasta tältä osin ja tietenkään unohtamatta iltanuotioita. Yöpymispaikoilta löytyy laavu, nuotiopaikka ja vessa. 

Huoltoautossa kulkevat majoitteet, makuupussit, makuualustat, koiran ruuat, täydennysvedet ja vesikattilat. Jokaisen pitää kantaa itse repussaan / rinkassaan vaihtovaatteet, sadeasu, omat ruuat, ruokailutarvikkeet, päivän vesi itselle ja koiralle. Lisäksi omat hygienia tarvikkeet ja lääkkeensä. Käymme vielä tarkemmin varusteluetteloa läpi osallistujien kanssa. 

Koirakoille reissu maksaa 30 euroa + vaellusruuat. Opaskoirayhdistys tukee jäsentensä matkoja 25 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käyttäen. 

Ilmoittautumiset 29.5. mennessä osoitteeseen peesarit@opaskoirayhdistys.fi

Ilmoittautumisessa kerro yhteystietosi, koiran nimi ja  mistä päin tulet. Lähempänä ajankohtaa selvitellään kimppakyydit, ruoka- ja telttakunnat.

Tiedustelut Sari 050-380 4323 tai Eija 050-329 5976

Hki-Uusimaa tiedottaa:

Tervetuloa Hki-Uusimaa koirakot pizzan (tai pastan) kimppuun ja tapaamaan kamuja. Ke 15.6 klo 18 kokoonnumme ravintola Mama Mozzaan Tikkurilaan. Osoite Kielotie 6.

Ilmoittautumiset risto.kahelin@gmail.com 8.6 mennessä. Tervetuloa!

T. Hki-Uusimaa yhteyshenkilötyöryhmä

Peesaripatikka 12-14.8. Hamina, Kannusjärvi

Peesarikerhon järjestämän patikan ajankohta ja paikka ovat aikaisemmista tiedoista poiketen muuttuneet. Peesaripatikka järjestetään 12.-14.8. Kannusjärvellä, Haminassa.

Olemme varanneet viikonlopuksi Markkulan leirikeskuksen, joka sijaitsee rauhallisella luonnonkauniilla paikalla kirkasvetisen Suur-Merkjärven rannalla. Majoitumme 1-4 hengen huoneissa, suihkut ja wc-tilat sijaitsevat majoitustilojen käytävillä. Lisäksi käytössämme on ruokasali ja takkahuone. Lähellä rantaa on grillikatos ja käytössämme on kaksi rantasaunaa.

Leirikeskuksen tuntumassa kulkee merkitty retkeilyreitistö, Portimon polut, jolta löytyy jokaiselle omien mahdollisuuksien mukaisia reittejä. Lisäksi kuljettavana on rauhallisia hiekkateitä. Oletpa sitten uusi tai konkari koirankäyttäjä, niin tule mukaan rentoutumaan, tapaamaan vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin. Omaa peesaria et välttämättä tarvitse, sillä Peesarikerho huolehtii sinusta. Viikonlopun ohjelmassa on patikointia, saunomista, uimista ja tunnelmallista oleskelua ja laulua iltanuotiolla. Pidämme myös perinteiset arpajaiset.

Patikan hinta täysihoidolla on 110 euroa sisältäen paikan emännän itse loihtimat herkut, eli kaikki ruokailut, liinavaatteet + kylpy ja -kasvopyyhkeet.

Opaskoirayhdistys tukee jäsentensä matkoja 25 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käyttäen. Kokoamme taas kimppakyytejä ja peesarin kyydissä kulkevat koirakot maksavat kaikki omavastuuosuutensa 25 euroa peesarille.

Ilmoittautumiset 29.7. mennessä sähköpostiin peesarit@opaskoirayhdistys.fi

Ilmoittautuessasi kerro nimesi, puhelinnumerosi, mahdolliset ruoka-aineallergiat, oppaasi nimi ja mahdollinen huonekaveritoive. Kimppakyytejä ajatellen kerro mistä päin tulet.

Mahdolliset tiedustelut Sari 050 380 4323 tai Eija 050 329 5976

Tarkemmat tiedot viikonlopusta lähetetään ilmoittautuneille patikkakirjeessä.

Lämpimästi tervetuloa patikoimaan!

Kesäterveisin Peesarikerhon väki

OPASKOIRAVIIKONLOPPU 9- 11.09.2022 LAHDESSA, huom! tapahtuma ainoastaan 10.9.

Päijät- ja Kanta-Hämeen opaskoirakot sekä Opaskoirayhdistys järjestävät 09-11.09.2022  koulutusviikonlopun Lahdessa.

Perjantai-illan ja sunnuntain ohjelma muodostuu paikallaolijoiden toteutettavissa olevien toiveiden mukaan. Majoituspaikkana toimivan Lepolan lähellä on Viuhan luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualueelta löytyy helppokulkuisia latupohjia, polkuja ja taitaapa löytyä myös pitkospuut, jos joku haluaa kokeilla pitkospuilla kulkemista opaskoiransa kanssa.

Majoittuminen Lomakeskus Lepolassa Sipurantie 32 Lahti, puh 045 2357561

Perjantaina päivällinen ja iltapala

Lauantaina aamupala, päivällinen ja iltapala sekä saunomismahdollisuus

Sunnuntaina aamupala ja lounas

Viikonlopun ohjelmassa on lauantaina 10 9. käyttöluokka. Ratamestarina on Petri Isola. Kisakanslia sijaitsee Kauppakeskus Triossa Palvelutorilla 2 krs. Aleksanterinkatu 18 A. Kokoontuminen klo 9.00 alkaen, jolloin tarjolla on kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Tositoimet alkavat noin klo 10.00. Ruokailun ja päiväkahvin hinta on 20 euroa/osallistuja.

Viikonlopun hinta OKY:n jäsenille on 160 euroa/hlö. Ei-jäsenille 180 euroa/hlö.  Hintaan sisältyy matkat Lepolan ja Trion välillä, joko paikallisbussilla numero 2 taikka kimppakyydein.

Jos osallistuu vain lauantaina käyttöluokkaan, on osallistumismaksu 20 euroa.

Jos majoittujia Lepolassa on vähemmän kuin 10 henkeä, järjestetään vain 10.09.2022 käyttöluokka.

Osallistumismaksu OKY:n tilille FI37 2266 1800 0038 35 viimeistään 2.9.2022 mennessä. Viitenumero on 9001.

Majoituspaikkana toimiva Lomakeskus Lepola siaitsee Alasenjärven rannalla noin 9 km Lahden Matkakeskuksesta. Paikallisbussi numero 2 lähtee Matkakeskuksesta ja ohittaa Lepolan noin 200 metrin päästä.

Ilmoittautumiset viimeistään 08.08.2022.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia ottaa vastaan: Päijät- ja Kanta-Hämeen opaskoirayhteyshenkilö Hannu Huovinen, puh: 0400 700 384, Hannu.huovinen@pp.nkl.fi

Osallistujien matkakulut korvataan Opaskoirayhdistyksen ohjeiden mukaan.

Tervetuloa!

Hki-Uusimaa tiedottaa:

Lähdemme lauantaina 24.9 klo 13 Vantaan Kuusijärven parkkipaikalta (Kuusijärventie 3) tarpomaan kohti Bisajärveä ja siellä olevaa ulkoilumajaa, jonka pihapiirissä nautimme omat eväät. Kuljemme tasaisia latupohjia pitkin ja matkaa yhteen suuntaan kertyy 4km eli yhteensä 8km.

Ilmoittautumiset 17.9 mennessä risto.kahelin@gmail.com. Ilmoita samalla onko sinulla oma avustaja.

Tervetuloa syksyisille luontoretkelle kanssamme!

Terveisin Hki-Uusimaa yhteyshenkilötiimi

-Pori/ Satakunnan koirakoiden treenipäivä 8.10.2022

-Yhteyshenkilötapaaminen 4-6.11. Mikkeli, Sokos Vaakuna

-Hki-Uusimaa pikkujoulut 10.12.2022