Vuoden peesari

VUODEN PEESARI 2022 – OUTI KESÄNIEMI, Espoo

Vuoden 2022 peesari julkistettiin 22.4. Helsingin ja Uudenmaan opaskoirakoiden lauantain kaupunkitreeneissä. Opaskoirayhdistyksen hallitus on valinnut vuoden peesariksi Outi Kesäniemen Espoosta. 

Perustelut:

Tältä peesarilta peesaus sujuu niin kivikkoisilla, juurakkoisilla luontopoluilla ja hiekkateillä kuin keskustan vilinässä ja 15000 ihmisen Via Crucis -kulkueessa. Hän on tuttu näky peesareiden järjestämillä patikoilla ja Salpa-vaelluksella. Onpa vuodesta 2020 peesannut peesari antanut reittiohjaustakin ja rakentanut treenireittejä opaskoirakoille. 

Helsinki-Uusimaan yhteyshenkilötyöryhmä aloitti jälleen toimintansa syksyllä 2021. Vuoden peesari on ollut siinä peesarijäsenenä alusta asti järjestäen aktiivisesti tapahtumia muiden työryhmäläisten kanssa ja rientänyt ratkomaan Helsinki-Uusimaan opaskoirakoiden ongelmia.

Vuoden peesarille on kertynyt kokemusta monenlaisten opaskoirakkojen peesaamisesta. Hän on aina iloinen ja ystävällinen kaikille ja tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

LÄMPIMÄT ONNITTELUT OUTILLE !

Outin mietteitä peesauksesta:

Olen todella iloinen, että löysin tieni opaskoiratoimintaan. Siinä yhdistyy monta minulle tärkeää asiaa kuten koirat, ulkoilu ja yhdenvertaisuus,  ja pystyn hyödyntämään monenlaista osaamistani koirista kartanlukuun. Muistan lapsena lukeneeni opaskoirakoiden kanssa tehtävästä peesaaamisesta ja miettineeni, että onpa hienoa ja tärkeää työtä. Ja niin vain elämä kuljetti minut opaskoiratoiminnan äärelle. Tässä loksahti palapelin palat paikoilleen, ja lisäksi olen ilokseni löytänyt samanhenkisiä ystäviä joita tavata myös peesaushommien ulkopuolella.

Viikonloppu hurahti vapaaehtoistyössä opaskoirankäyttäjien ulkoiluviikonlopussa Talvipatikalla, mikä tarkoitti täysihoitoa, valmiiseen ruokapöytään pääsemistä, hyvää ruokaa ja riittävästi herkkuja, ulkoilua upeassa talvisäässä mukavassa seurassa ja vapaana juoksevien opaskoirien riemua katsellen, ulkoilupäivän päätteeksi saunomista, kolme käyntiä avannossa ja sen jälkeen iloista illanviettoa. Näin ruuhkavuosien keskellä aivan täydellinen irtiotto ja loma arjesta siis, melkein liian hyvää ollakseen totta vaikka kulkeekin nimellä ”vapaaehtoistyö”.