Vuoden peesari

VUODEN PEESARI 2021 – Anne Karhu, Lappeenranta

OPASKOIRAYHDISTYS RY:n hallitus on valinnut vuoden peesariksi 2021 Anne Karhun Lappeenrannasta.

Perustelut:

Anne on toiminut peesarina vuodesta 2002 lähtien ja silloin Juha Herttuainen piti häntä erittäin sopivana peesaus rooliin. Tätä nykyä Anne on aktiivisesti ja monipuolisesti auttanut Etelä-Karjalaisia opaskoirakkoja. Hän on järjestelykykyinen, suunnittelee yhdessä käyttäjän kanssa peesikeikat etukäteen ja käy myös ennakolta ”tutkimassa maaston” kun vaikkapa uutta reittiä opetellaan.

Suomen Opaskoirakoulun väki on antanut hänelle ohjauksessaan vastuuta jo yt-koulutuksissa täällä Lappeenrannassa. Samoin toimittiin Imatralla, kun Imatralle tuli uusia opaskoiran käyttäjiä. Peesarit: Sari Rajala ja Eija Paasu tuntevat hänet myös vuosien takaa. Ainoastaan se, ettei täällä ole ollut useita koirakoita on syynä siihen, ettei häntä ole palkittu jo aikaa sitten.

Hän on toiminut myös avustajakoirien peesarina ja niiden osalta Invalidiliitto on kurssittanut myös avustajakoirakkojen peesareita.

Annen ehdotukset ongelmatilanteisiin noudattavat aina koulujen koulutuslinjaa eli koskaan ei ole tullut vääriä toimintaratkaisuja, joita sitten pitäisi oikoa.

Anne olisi myös valmis ja osaava valmentamaan kilpailuihin halukkaita.

Anne on aina ollut valmis uusien reittien harjoitteluavuksi. Suunnittelu tehdään aina yhdessä ja jos koiran käyttäjä ehdottaa jotain esim. turvatonta ratkaisua/reittiä, Annella on aina vastaehdotus ja perustelut koiran ja käyttäjän turvalliseen kulkemiseen.

Anne on ollut valmis myös suunnittelemaan yhteisiä koirakko tapahtumia, nyt kun meitä on täällä useampi koirakko. Annen kanssa suunnittelu on joustavaa ja innostavaa. Hän osaa ottaa huomioon niin reippaammin liikkuvat koirakot kuin verkkaisemminkin kulkevat.

Annen peesaus on motivoivaa ja perusteellista.

LÄMPIMÄT ONNITTELUT ANNELLE !

Anne istuu tuolilla kädessään kukkakimppu ja peesarikeppi, päässä on peesarihattu .